om VIGLE

Helse og kostholdVIGLE er satt sammen av ordene Vilje og Glede. De to ordene er det jeg står igjen med som de viktigste etter 25 år som veileder. De to tema er startmotor for alt i livet. du må VILLE det du gjør, og du må ha det GØY underveis, ellers så stopper du etter hvert.

Jeg er helt sikker på at glede holder oss friske. Du kan spise og leve så sundt du vil, har du ikke glede – hjelper det ikke stort. Latteren din frigjør det du har holdt fast, og slik helbreder du deg selv. For jeg tror lykke er en enkelt ting, det er glede i nuet. Dvs lykke er ikke å tenke på noe som var gøy, eller å glede seg til noe du skal. Nei – for lykke – det er å ha glede akkurat her og nå. Når du smiler – nå – når du ler – av nos som skjer nå – ja, da er du lykkelig – akkurat nå. Jeg snakker ikke om å ignorere fortiden, livets tunge hendelser eller sykdommer. Jeg snakker om å ha 100% fokus på det ene lille som der og da er gøy. For da tror jeg nemlig at du kan kjenne gleden, en liten stund som er akkurat der og da. Og det er et mirakel i seg selv, som jeg tror helbreder det meste, eller i hvert fall hjelper til i helbredelsen. Både kropp, sinn og sjel trenger dette for å klare seg bedre gjennom livets stormer.

Intuitiv veiledning, Inger-Lill MoneelVilje derimot – ja, da snakker vi et ’vanskelig’ språk. Hvordan motivere din vilje? Hvordan får du virkelig lyst til å gjøre noe? Hva motiverer deg?

Viljen tror jeg sitter i vårt hjerte, alt annet er egoisme og skjulte motiver. Klart du kommer langt med det, spesielt om du har et sterkt ego, og du kan til og med gjøre mye godt. Så det er jo ikke feil, er det? Men jeg tenker på uttrykket å gjøre noe helhjertet, det å virkelig ville gjøre noe, brenne for noe, skape noe, utføre noe for seg selv eller andre/samfunnet. Kjenner du til begrepet en ildsjel? Ja, da snakker vi ∞ Hvordan komme helt inn i hjertet til noen for å sette i gang viljen? Ja, si det ⇔ Det kan jeg skrive en hel bok om, etter 25 år som veileder (og har så smått begynt på den).

Inger-Lill Moneel, healingsenergierHvordan holde tak i viljen når du gjør en jobb du ikke trives med, har ansvar og plikter som tynger deg – vel – da kan jeg avsløre at viljen handler om så mye mer enn det. Viljen handler først og fremst om deg selv, hvordan du er mot deg selv, lytter til deg selv, og til sist det viktigste – hvordan du velger å være mot andre, dvs å velge viljen til det gode i deg selv. Et valg du står ovenfor hver eneste dag tror jeg, i livets små og store utfordringer.

Så for meg er viljen det mest interessante hos et menneske. Glede har jeg etter år med mindfulness hvor jeg har lært evnen til å være tilstede. Så å hjelpe noen å komme i kontakt med eget hjerte og aktivisere viljen, lære dem å lytte til sin indre stemme, ja – det motiverer meg.